Szentháromság tér - Kalocsa

látnivalók Kalocsán

Szentháromság tér - Kalocsa

Az ország egyik legszebb barokk tere a barokk főszékesegyházat körülvevő Szentháromság tér, amelyet egy- és kétemeletes barokk és copfstílus épületek szegélyeznek. A tér északi részén áll az U alaprajzú, kétemeletes barokk érseki kastély.

Nyugat felől két egybeépített egyemeletes copfstílusú, egykori kanonoki ház, amelyben ma a katolikus általános iskola és gimnázium diákotthona működik és a Beta Hotel Kalocsa egyemeletes szintén copf épülete zárja le, amely egykoron az érsekuradalom jószágkormányzósága volt. Déli oldalról a Művelődési Központ és Ifjúsági Ház, az egykori Nagyszeminárium kétemeletes barokk épülete határolja. Az épület előtt áll a mohácsi csatamezőn hősi halált halt kalocsai érsek, Tomori Pál szobra, amely Füredi Richárd alkotása.

A tér keleti részén két egyemeletes copfstílusú, egykori kanonoki ház látható.A főszékesegyház főhomlokzatától délre található a tér névadója, a barokk Szentháromság oszlop. A tér északnyugati részén három szobor, illetve emlékmű áll, Kirchmayer Károly Szent István szobra, Sidló Ferenc Magyar hősök emlékműve és Eskulics Tamás Liszt Ferenc szobra.
Település ismertető
  • Kalocsa

    Kalocsa Budapesttől délre, 110 km-re található, a Kalocsai Sárközben, az Alföldön. Bács-Kiskun megye nyugati te...

Kalocsai és környéki programok

Szállások Kalocsánés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu